Yocoair i press och media

Yocoair har figurerat i många tidningar och annan media. Här följer utdrag från:

  • auto motor & sport
  • Bilsport
  • Båtliv
  • Hundsport
  • Husvagn&Camping
  • Teknikens Värld (tidningen)
  • Teknikens Värld (Kanal 5)

Några har skrivit brev till oss och även bloggat om produkten. Detta hittar du i menyn under "Nöjda kunder".

 

Luktdödare som faktiskt fungerar

auto motor & sport (nr 1 – 95)

”Hålla bilen snygg på utsidan är en sak, men hur gör man med eventuell hund- och cigarettlukt? Nu finns det faktiskt en luktborttagare – Yocoair – som fungerar. Inte genom att ‘överrösta’ odören med en ännu starkare lukt utan genom att kemiskt reagera med lukt partiklarna och neutralisera dessa.

Yocoair finns både som flytande form i spray och flaska, liksom i en så kallade luktkudde (som kan hängas på diskret ställe.

Efter att ha testat Yocoair i lägenheter (kattlådor), bilar (hundar) och i rökrum så kan vi bara förvånat konstatera att produkten håller vad den lovar.”

 

Luktborttagare som fungerar

Bilsport (nr.9 – 94)

”Ni har hört det förut, nya produkter som utlovar guld och gröna skogar men sällan kan leva upp till det. Med stor skepsis har Bilsport därför testat luktborttagaren ‘Yocoair’. Det är en lukt- och giftfri produkt som har natriumkarbonat som huvudbeståndsdel. Yocoair är allergitestad och ska alltså inte förväxlas med någon ‘doftgran’ som dränker odör med sin egen starka lukt.

Döm om vår förvåning när vi upptäckte att Yocoair faktiskt fungerar! Rökrummet sprejades och sekundsnabbt försvann i stort sett all inpyrd tobakslukt. Fantastiskt!

Samma strålande resultat har vi fått med den upphängningsbara dynan, placerad vid kattlådor och i hundbilar. till och med den kraftiga lukten från en iller försvann nästan helt med Yocoair. Produkten är så effektiv och bra att man helt enkelt inte kan vara utan den när man en gång testat den. Det dyker ständigt  upp nya användningsområden, både i hemmet och i arbetet.”

 

Luktfritt även i stora lokaler

Bilsport (nr.23 – 94)

”Kommer ni ihåg vår förvånande och förtjusta test av Yocoair, i våras? Yocoair är en luktborttagare som faktiskt fungerar. Istället för att ‘överrösta’ odören med en ännu starkare lukt så reagerar Yocoair kemiskt med luktpartiklarna och neutraliserar dessa.

Efter att ha testat Yocoair i lägenheter (kattlådor), bilar (hundar) och i rökrum så kan vi bara konstatera att produkten håller vad den lovar. Man finner ständigt nya användningsområden och för storförbrukare finns det numera en också en 2,5 liters dunk som komplement till spray och ‘antilukt-kudden’.”

 

Stoppa stank ombord effektivt

Båtliv (nr.3 – 94)

”Dålig lukt är svår att bli av med ombord. Kemtoa, spill och slagvatten kan sprida de läskigaste odörer. Men nu finns det en luktborttagare som fungerar: Yocoair. Den består av en lukt- och giftfri liten platta med natriumkarbonat som viktigaste beståndsdel. Yocoair är vidare allergitestad.

Man hänger upp den lilla dynan till exempel på toa och slipper därefter odörer så länge Yocoair har någon kraft kvar. Får man en akut dofthärd (!) finns medlet även i en sprayförpackning, som snabbt neutraliserar dofter.”

 

Luktborttagare som fungerar

Hundsport (nr.6 – 94)

”Hundsport har provat en ny luktborttagare, YOCOAIR, som finns dels i sprayform och dels som en liten självhäftande ”kudde” att hänga upp, t.ex. på väggen.

Yocoair är en lukt- och giftfri produkt som har natriumkarbonat som huvudbeståndsdel. Det är alltså inte tal om någon sorts ”lukt-gran” som dränker ev. odör med en egen stark lukt – Det luktar helt enkelt ingenting. Produkten är allergitestad och ofarlig för såväl människor som djur.

Och trots skepsis när vi fick varuproverna, måste vi tillstå att det faktiskt fungerar! Ett snabbt tryck på sprayburkens ventil fick snabbt bort allt gammalt os i ett inpyrt rökrum, och luktborttagar-kudden fungerar utmärkt för att hålla luften ren i kennel-hundrummet.”

 

Luktborttagare i olika former som fungerar

Husvagn & Camping (nr 2 – 2001) av Staffan Knutsson

”Ni vet hur det känns när man slår upp dörren till den vinterförvarade vagnen. En våg av instängd fuktighet slår emot en, blandad med en rad diffusa dofter från de dynor som hängt med ett antal år. Stoppningen utvecklar, i takt med åldrandet, en egen lukt som blandas med den från instängda skåp, inredningens trälaminat och golvets mattor. Eller den lukt som slår emot en när man som icke rökare öppnar dörren till en bil eller begagnad vagn som ägts av en inbiten rökare. av Staffan Knutsson Men hav tröst, för nu finns Yoco Air som – i alla fall enligt tillverkarens försäkringar – helt eliminerar denna typ av besvär. Produkten finns i två utföranden: Yoco Air – dyna och Yoco Air – spray. Dynan är avsedd att hängas upp i mindre utrymmen, där den enligt tillverkaren sedan ska ha en långtidsverkan under cirka 3 månader. Sprayen däremot har en omedelbar verkan och ska sprutas direkt på den källa som sprider odören.

Reducerar obehagliga lukter
Båda produkterna används idag främst i offentliga miljöer, där det gäller att reducera obehagliga lukter från till exempel tobaksrök, brandrök, plast, diesel, avfall, urin och döda råttor. Men i allt högre grad har medlet även börjat användas av bilrekonditionerare, djurägare och inom hotellbranschen, liksom av privatpersoner med egen husvagn eller båt.

Den verksamma beståndsdelen i produkten är natriumkarbonat, järnhaltigt sulfat och alun. En sammansättning som också tryggt skall kunna användas av allergiker.

Produkterna finns i fackhandeln och marknadsförs av Oden & Weigel AB. I handeln kostar sprayflaskan 59 kronor och luktpåsen 49 kronor.

H&C tycker: Personligen har jag under årens lopp utveck1at en viss skepsis mot denna typ av produkter. De lovar ofta mycket för att sedan – i en faktisk situation – visa sig tämligen verkningslösa. Men här tvingas jag ge mig. I alla fall vad gäller sprayen, som är den produkt jag använt mig av al1ra mest. Och det med ett mycket bra resultat.

Att kunna steka fisk i husbilen för att några minuter senare ha en helt luktfri bil är fantastiskt. Eller att på några timmar få den igenstängda vinteruppställda gamla vagnen att lukta som om den vore ny. Efter ett par minuters sprutande med sprayflaskan lät jag sedan vagnen stå stängd under några timmar. Resultatet blev som jag just nämnde.

Jag testade även att låta två påsar hänga i en annan vinterförvarad vagn med ett antal år på nacken, från oktober till nyår. Då bytte jag ut dem mot två nya påsar och lämnade sedan vagnen till slutet av – april. Resultatet blev inte lika bra som i den vagn jag aktivt sprayade nar jag öppnade den efter vintervilan, men visst var lukten klart bättre än om jag inte gjort någon behandling alls.

Ett annat test var att spraya i ett husvagnskylskåp av modell äldre som luktade allt annat än fräscht. Lukten innehöll en blandning av gammal plast och skämda matrester. Efter två rejäla behandlingar var den värsta lukten borta.

Men det allra största användningsområdet, i alla fall som jag ser det, är vid köp av begagnade vagnar e1ler bilar med inpyrda lukter som man inte gillar. Om dessa sedan härstammar från tobak, plastdynorna, skåpens laminat eller någonting annat spelar inte så stor roll. Yoco Air klarar av det mesta! Priset är också tämligen överkomligt – i alla fall om man jämför vad det skulle kosta att låta vagnen/bilen genomgå en ozonbehanding, den enda behandling som tidigare funnits för denna typ av olägenheter.

 

KANONPRODUKT!

Teknikens värld (Kanal 5 1996)

”Häng en Yocoair-dyna i bilen och du har ABSOLUT LUKTFRITT i 3 månader…”

Lukten väck med Yocoair

Teknikens värld (nr.12 – 94)

”Yocoair är inget japansk flygbolag. Det är en luktborttagningsprodukt lämplig för bilinredningar. Yocoair fungerar på omvänt vis jämfört med en doftgran: i stället för att dränka dålig lukt med diverse fagra dofter absorberar Yocoair dålig lukt.

Det märkliga är att produkten tycks fungera. Efter ett tämligen ovetenskapligt men avslöjande test (vi smyghängde påsen i en rökares arbetsrum) kunde vi efter någon vecka konstatera att den värsta röklukten så gott som försvunnit.”